cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 12°
12°

OCB: «El discurs cínic del Govern de Prohens sobre la nostra llengua, sumat a l’odi que li professen els seus socis d’extrema dreta, pot propiciar episodis intolerables com aquest»

229365

L'Obra Cultural Balear (OCB) ha emès un comunicat en què exigeixen a l'Hospital Son Espases i a la consellera de Salut, Manuela Garcia Romero, que «aclareixin els fets» i «prenguin les mesures necessàries perquè no torni a produir-se cap vulneració més de drets lingüístics a la sanitat pública».

Ho han fet després de conèixer-se un cas gravíssim de discriminació lingüística a l'hospital públic, revelat aquest dimecres per dBalears. Un cas que va derivar en una agressió física dels vigilants de seguretat a una senyora que se'ls havia adreçat en la llengua pròpia de Mallorca.

«El discurs cínic del Govern de Marga Prohens sobre la nostra llengua, sumat a l’odi que li professen els seus socis d’extrema dreta, pot propiciar episodis intolerables com aquest, en què s’arriba a la violència verbal i física», denuncia l'OCB.

A més, l'entitat assenyala que «la seqüència evidencia la dificultat de viure en català a ca nostra: el formulari de queixa que es facilita d'ofici a Urgències de Son Espases, l'Informe de visita del SUAP de Son Pisà i, evidentment, la denúncia de la Comissaria de policia de Palma-Centre, són només en castellà».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Incomplets, fa 11 dies
El comunicat de l'OCB és incomplet, per tant transmet parcialitat. El fet és gravíssim, però les causes són múltiples. Una causa és el fracàs de la política lingüística de les dues darreres legislatures de la senyora Armengol, Més i Podemos. Un dels motius, aquest fracàs, que va provocar que l'any passat perdessin les eleccions. L'OCB s'ha d'activar sempre amb la mateixa intensitat, governin uns o governin els altres. El fracàs de la política lingüística de la senyora Armengol i els companys de viatge, va provocar el desprestigi de la llengua catalana. Aquest desprestigi va ser percebut per la població perquè els governants no varen saber defensar la llengua amb determinació. per por d'impulsar el conflicte lingüístic. Dir que la culpa de tot la té Prohens no és ver i per tant compromet l'objectivitat de l'anàlisi i encara pitjor, la independència de criteri de l'OCB. I hi podríem afegir que el tema del català no se solucionarà mentre les illes no siguin independents d'Espanya. No és tracta de si governen uns o els altres, es tracta d'impedir que des de Madrid ens ofeguin d'una manera o d'una altra. L'OCB hauria de començar a fer campanyes per conscienciar la població que el camí eficaç és la independència. Fora por!.
Valoració:-1menosmas
Per xisca, fa 11 dies
OCB, vos demanam que actueu d'immediat amb aquesta agressió física imperdonable, per que ja ha pres malament. I demanam també al joves per la llengua, que, de bones maneres, informin al personal de Son Espases, especialment als guàrdies de seguretat, dels drets dels catalanoparlants. I als que han fet tal agressió, les podem posar dins un avió cap a Siberia!!
Valoració:11menosmas
Per Josep Miquel, fa 11 dies
Vergonyos Sra Presidenta y Sra Consellera de Sanitat si just surten amb sa boca petita lamentant els fets, es evident que son titelles de la xusma neonazi, i han de callar per el càrrec sou cotxe oficial i no preocuparse de fets com aquests a diari. Saben fer alguna cosa diferent de la que els hi ordenen els que tenen a tot el govern i a tot el PP agafats dels dellonsis?
Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente