nubes dispersas
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
22°

El Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la UIB dona suport a la Diada per la Llengua i al manifest contra la segregació

Els membres del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la Universitat de les Illes Balears s'han manifestat en suport de la Diada per la Llengua i del manifest 'Per la inclusió, la igualtat d'oportunitats i la no-segregació'.

Aquest passat dijous, el professorat del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la UIB han fet públic el seu suport a la Diada per la Llengua del proper 5 de maig i del manifest 'Per la inclusió, la igualtat d'oportunitats i la no-segregació', promogut per l'Assemblea de Docents.

L'acció s'emmarca en la resposta a la publicació al BOIB de la Resolució que oficialitza la segregació, la discriminació i l'arbitrarietat, a través del Pla Pilot de Lliure Elecció de Llengua aprovat unilateralment per la Conselleria d'Educació del Govern.

El manifest diu, entre d'altres coses: «No es pot implementar un pla que no parteix de la realitat sociolingüística i que pretén la separació del grup-classe per raons de llengua. En aquest aspecte, els articles 135.1 lletra e) de la LEIB i el 22.3 de la Llei de Normalització Lingüística no permeten la separació en centres i grups-classe diferents per raons de llengua».

També s'hi diu: «És inadmissible que s’habilitin partides econòmiques milionàries pels centres que s’adhereixin al Pla Pilot, ni més ni manco que 20 milions d’euros només per a un trimestre escolar, quan hi ha necessitats primordials per a una millor qualitat de l’educació, com són les millores en les infraestructures, la reducció de ràtios, la reducció de la burocràcia i la inversió en l’atenció a la diversitat, entre d’altres.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per LoRampill, fa 11 dies
Qui és Na Maria Pau?
Valoració:0menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa 13 dies
Esto sí que es una sorpresa. 🙄
Valoració:-3menosmas
Per Un de's plà, fa 16 dies
Vosaltres sou els defensors de la llengua.
Ni una passa enrere,tenim els enemics aquí.I ara sí ha afegit en Felipito Tacatun, el doctorat en collonades.
Spain is diferent.
Valoració:17menosmas
Per T.M, fa 17 dies
M'encantaria poder estudiar llengua i literatura catalana (Grau) a través de la UOC .
Valoració:12menosmas
Per Curiós, fa 17 dies
Na Maria Pau no hi dóna suport o ja no fa feina a la Universitat?
Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente