algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 16°
16°

El PP nega que hi hagi cap retrocés en matèria de llengua mentre les Balears clamen a favor del català

El portaveu del Partit Popular al Parlament, Sebastià Sagreras, ha afirmat que el partit té «total respecte» a la concentració de la Diada per la Llengua celebrada aquest diumenge a Palma i ha defensat que «no hi ha retrocesos» en matèria lingüística.

Així ho ha dit Sagreras aquest dilluns en una roda de premsa en què ha assenyalat que la concentració d'aquest diumenge «es fa cada any» i que «mereix tot el respecte». «Sempre ho hem dit, no ens trobaran amb la confrontació lingüística», ha assenyalat.

Segons el portaveu, la presidenta del Govern, Marga Prohens, és «dialogant» i té «les portes obertes» a la societat civil i associacions.

En relació amb les reivindicacions en defensa de la llengua que es varen sentir a la Diada, el portaveu del PP ha assegurat que «no cal preocupar-se» i que «no hi ha retrocessos» en matèria lingüística.

En concret, ha reafirmat la seva posició quant a la proposta de VOX de substituir català per 'balear' a l'Estatut d'Autonomia, remarcant que el català és la llengua pròpia de les Balears. Igualment, ha considerat que les decisions lingüístiques que ha pres el Govern, com l'eliminació del requisit del català a la Sanitat, eren «totalment necessàries».

Igualment, ha defensat el pla de segregació lingüística a les aules, insistint que «no suposa una reculada en drets lingüístics».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Mascaró de Son Llodrà, fa 12 dies
Cap novetat.

El PP-vox, el partit -i escissió que ara els hi fa de crossa- sucursalista espanyol fundat el 1976 per set ex-ministres de franco és, solament cal "observar" la seva trajectòria, un partit xovinista espanyol i "negacionista" de tot allò més obvi i del sentit comú.

La novetat seria que tot d'una, molta de gent depertàs i prengués consciència de què "representa" l'espai polític del PP-vox.

Via fora els adormits !
Valoració:7menosmas
Per no aturam, fa 12 dies
Retrocés n'hi ha, ben segur, però és la continuació del retrocés del temps del govern de n'Armengol i els seus aliats durant les dues darreres legislatures. Recordem que els diferents presidents de l'OCB d'aquells anys se'n queixaven. No deien que retrocedíem, però deien que no milloraven i si amb el govern suposadament progressista no milloràvem, vol dir que retrocedíem. I encara gràcies que els presidents d'aquells anys varen ser prou generosos. No ens facem il·lusions, tal com va dir Tòfol Soler el dia de la manifestació, si no ens independitzam d'Espanya, estam cuits, governi qui governi perquè Espanya imposa la seva llei.
Valoració:8menosmas
Per Joana, fa 13 dies
I què han de dir aquests betzols? Que no passa res, que tot va bé, i que els seus comptes corrents ho confimen. Mentrestant, ens la van clavant una darrera l'altra.
Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente