nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
20°

Retrocés: VOX i PP imposen el castellà per primera vegada al Parlament

La Mesa del Parlament ha aprovat aquest dimecres l'acord impulsat pel president de la Cambra, Gabriel Le Senne, per a poder imposar el castellà a la institució.

L'acord, impulsat per l'extrema dreta amb el suport del Partit Popular, canviarà la comunicació oficial del Parlament, incloent la seva pàgina web i les publicacions en xarxes socials, per a introduir-hi el castellà. Cal recordar que, des de 1992, tota la comunicació es fa en la llengua pròpia del territori, el català.

Segons el document aprovat aquest dimecres, quant als mitjans, pressupost i costos per a dur a terme aquest acord, la Mesa ha aprovat convocar les dues vacants que cobririen les funcions per a fer efectiu l'ús de l'espanyol.

Així, després de setmanes de retrets entre el PP i VOX per la crisi de l'extrema dreta, tornen a estar en sintonia per a atacar la llengua pròpia de les Illes Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Català, sí; bilingüisme, no!, fa 3 mesos
Una institució en què el català ja estava més o manco normalitzat, ara, en introduir-hi el bilingüisme, es desnormalitza; ja que s'obliga que la nostra llengua hagi d'anar sempre seguida de la traducció a l'idioma imperial.
Valoració:0menosmas
Per conisi, fa 3 mesos
gracies a aquest impresentable de la foto i els seus secuaces s ha de dir `PARLAMENTO DE LAS ILLAS BALEARES mas o menos mira que perdre el tems amb aixo , com diu un comentarista ARRUIX
Valoració:3menosmas
Per Maria, fa 3 mesos
I ara quan anem a comprar peix al mercat ens haurem d'estudiar com es diuen les diverses especies en castellá?
JAJAJAJAJAJAJAJA.
Tot aixó es un desproposit, na Marga Prohens es farà dir Presidenta de las Islas Baleares, temps al temps.
Valoració:3menosmas
Per ., fa 3 mesos
ja era hora de començar a expulsar aquesta gentussa catalanista de les nostres institucions
a les balears la nostra llengua, la balear de cada illa
Valoració:-12menosmas
Per Voxero de Palma, fa 3 mesos
Viva Vox
Valoració:-14menosmas
Per Cupaire de Palma, fa 3 mesos
Visca la Cup!
Valoració:6menosmas
Per Biel, fa 3 mesos
Això és ilegal. Ho saben?
Valoració:14menosmas
Per Manacorí, fa 3 mesos
Els destructors i xovinistes espanyols el què pretenen és mantenir la diglòssia entre nosaltres i que la nostra llengua, pròpia de Balears, es mantingui en la condició de llengua que sempre fa d'acompanyant, de llengua de segona classe, el sotmetiment, humiliació i la total dependència tothora de l'espanyol o castellà, és a dir que mai pugui tenir validesa ni valer-se per ella sola com qualsevol altra llengua amb tots els ets i uts. Els xovinistes espanyols no en tenen mai prou en la qüestió de llur imposició de l'espanyol o castellà i amb la gran fal·làcia del seu "bilingüisme", solament pretenen desprestigiar encara més i finir del tot amb la llengua catalana, fins ací res de nou, ho intenten de forma descarada d'ençà el 1707. El que seria una novetat agradable és que els catalanoparlants despertàssim i reaccionàssim davant de tanta mala fe del xovinisme espanyol.
Valoració:18menosmas
Per Ll. Lorenzo, fa 3 mesos
@Destroyer la tercera persona del plural del verbo ser en castellano es “son” y no “sin”. Has escrito (ellos) “sin los catalanistas”. El odio te ciega y acabas por maltratar la lengua española, por la que los catalanes han mostrado mucho respeto (que no es el que se merecen individuos que usan la lengua española para atacar a la catalana). En serio, Destroyer, si hubieras escrito “sin” en lugar de “son” en la educación franquista no dormirías a causa de las pesadillas. Deja en paz la lengua catalana que con cuidar la castellana veo que tienes bastante.
Valoració:13menosmas
Per joan guasp, fa 3 mesos
Els catalans només tenim una llengua: la pròpia. El català!
Valoració:25menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente