algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
15°

Nou atemptat del PP-VOX contra la llengua i la convivència: no serà necessari entendre el català per fer feina a l'Ajuntament de Palma

El bipartit PP-VOX que decideix les polítiques que s'apliquen a l'Ajuntament de Palma prepara un nou atemptat contra la llengua catalana i la convivència. Conservadors i neofeixistes han aprovat que la llengua dels mallorquins no sigui necessària per ser funcionari de la institució municipal.

VOX ha fet la proposta per al ple que en la comissió prèvia a la sessió ha comptat amb el suport del PP, per la qual cosa està previst que dimecres que ve s'aprovi el nou retrocés.

La mesura perjudicarà els ciutadans, la seva relació amb l'administració pública i la convivència a la ciutat.

El domini palma.cat

El domini plama.cat tampoc no s'ha escapat de la dèria dels neofeixistes comandats pel militar espanyol Fulgencio Coll. Així, el domini palma.cat pel de palma.es a partir del mes que ve.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per 2000, fa devers d'un mes
@sorpresa: se suposa que els governants governen per tothom,catalans/mallorquins i castellans.Idò??????????perquè només ho fan per els castellans?
Valoració:9menosmas
Per Perfecte!, fa devers d'un mes
Bé, com que demostren ser uns vertaders incompetents que no saben llengües i sospitam que tampoc no saben fer la seva feina, acabaran
d´enfonsar l´Ajuntament. Perfecte!
Llaors serà hora d´aixecar-lo així com toca.
Com més aviat millor!
Valoració:20menosmas
Per Mascaró de Son Llodrà, fa devers d'un mes
A en Joan :
L'article 54.11, i la resta del Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d’octubre, pel qual s’aprovà el text refós de la Llei de l’Estatut bàsic de l’empleat públic, té versió en llengua catalana / valenciana :
"Han de garantir l’atenció al ciutadà en la llengua que sol·liciti sempre que sigui oficial en el territori".

Aquesta llei vigent fou publicada en el BOE del dissabte 31 d'octubre del 2015 en llengua catalana / valenciana.

Si nosaltres no som capaços de consultar i utilitzar ( per mandra, per costum o directament per desconeixement...) els textos legals de l'estat espanyol que tenen versió catalana / valenciana, els quals disposem al nostre abast, aleshores qui ho farà, els electes i la claca de "hooligans" del PP-Vox ?

És evident que per a garantir l'atenció en la llengua que hom sol·liciti, els empleats públics -de l'administració de les Balears ( també del País Valencià i del Principat), municipals i estatal- han de tenir coneixement de la nostra llengua pròpia i oficial. Això ho sap i ho comprèn qualsevol persona amb sentit comú.

Molt bona aquesta de qüestionar-vos si "pensen".


Valoració:23menosmas
Per Joan, fa devers d'un mes
Han pensat també a derogar l'article 54.11 del l'Estatut bàsic dels treballadors públics: Garantizarán la atención al ciudadano en la lengua que lo solicite siempre que sea oficial en el territorio.


***
Valoració:17menosmas
Per A. Cirer, fa devers d'un mes
Jo diria que els hooligans es dediquen a apunyalar-se per l'esquena, expulsar i ser expulsats alhora d'un mateix partit, el qual entenen únicament com un negoci privat, fer de consistoris i parlaments un circ de baixa estofa i, per tant, insultar institucions i ciutadania, obviar les lleis vigents com si visquessin en un món paral·lel... i creure's i voler fer creure que això és política... I, pitjor encara, cobrar per fer-ho!
Valoració:25menosmas
Per Sorpresa, fa devers d'un mes
Vaya titular. Se supone que el periodista es neutral y no un hooligan catalanista
Valoració:-57menosmas
Per Mascaró de Son Llodrà, fa devers d'un mes
Què en podem esperar d'un partit espanyol -i la seua escissió encara més ultra- fundat el 1976 per set exministres de franco ? Ho sent, però, tots plegats semblem, hem estat durant dècades, molt ingenus, que en volíem esperar dels xovinistes espanyols més ultres hereus directes sense embuts del règim dictatorial del 1939/1977 ? De tal pare tal fill, ni més ni manco.
No tenim memòria ? L'hem perduda ?

Al que no s'hi val és a creure's que eliminar la llengua pròpia per a fer feina en l'administració pública, idò afavorir el castellà o espanyol ( cosa que vol dir directament eliminar de facto el català com a llengua oficial ), és una anècdota o una falòrnia que no nos incumbeix ni nos afecta. Els catalanoparlants en general, ben segur pels segles de repressió i d'ocupació, nos hem tornat mesells, insensibles, no sabem reaccionar a les agressions contra nosaltres ni als insults a la nostra llengua, els xovinistes espanyols prou que ho saben i ho aprofiten quan en tenen ocasió, i és clar des de Madrid ( ni cap jutge espanyol en farà cap "investigació", ni n'obrirà cap causa... per incompliment de legislacions legals) no es queixaran, no ho consideren un problema seu, ja els està bé. Sempre ha estat així.

No és correcte que lleis i normatives vigents com :
La Llei 3/1986, de 29 d'abril, de normalització lingüística a les Illes Balears;
El Decret 49/2018, de 21 de desembre, sobre l'ús de les llengües oficials en l'administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

I la resta de normes que emanen del desplegament de la regulació estatutària, el PP-Vox nos facin creure que no existeixen i / o que se les poden saltar i incomplir com si res, i que no passi res.

Resta ben palès que intentar destrossar una llengua i tenir per objectiu anihilar-la és relativament senzill, amb tot el temps del món i una canya, segles (els xovinisme ("nonacionalista") espanyol solament ha d'esperar i si pot, accelerar el seu procés premeditat), i sota l'empara d'un estat que solament protegeix i vetla pel manteniment i la bona salut del castellà o espanyol; en aquestes mateixes condicions reparar el mal, les agressions, prohibicions, de substitució lingüística, durant dècades, segles, en suposat "procés" inacabat de transició democràcia "plena" i "homologable" i intentar normalitzar la llengua pròpia és una altra cosa i encara més complicat si els propis interessats no és consideren "al·ludits", ni "afectats", ni hi col·laboren, enfront de les com més va més agressions prepotents... i que al damunt nos facin creure que la llengua "amable" i sempre "perjudicada", sigui el pobre espanyol o castellà.

Encara sempre hi ha qualcú que ens recorda inútilment, idò no estem tant malament pel què hem patit...

Però, la qüestió és : Reaccionarem qualque dia ? O tant se nos en fot ?



Valoració:24menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente