algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
19°

Podem sol·licita els «suposats informes» que sustenten la decisió d'atorgar el títol de «reial» a l''Acadèmi de sa Llengo Baléà'

229741

Podem ha registrat una sol·licitud al Congrés espanyol demanant els informes que la Casa Reial espanyola diu que té i en els quals diuen haver basat la decisió de donar el títol de «reial» a l''Acadèmi de sa Llengo Baléà'.

Per a Podem, aquesta decisió, que Muñoz ha qualificat de «lamentable», «no se sosté sobre cap argument històric o científic» i ha «exigit transparència a la Casa Reial». A més, la coordinadora morada ha lamentat que «una institució rància i antidemocràtica que no ha votat ningú, es posi del costat de la ultradreta». Muñoz ha carregat contra la figura del Rei que, en les seves paraules, «hauria d'abstenir-se de fer política». «Malauradament ja va demostrar nombroses vegades la seva irresponsabilitat i la seva voluntat de polititzar el seu càrrec sempre del costat de les faccions més ultres del país», ha continuat Muñoz.

La representant de Podem ha continuat declarant que «ja tenim suficient amb haver d'aguantar una monarquia en ple segle XXI com perquè damunt sigui incapaç de mantenir la neutralitat que exigeix el seu càrrec». «En aquest cas, a més, ha donat ales als discursos de VOX que ara vol continuar la seva guerra oberta contra el català atacant el nostre Estatut», ha lamentat la coordinadora morada. En aquesta línia, Muñoz ha volgut mostrar la defensa del seu partit «de l'Estatut i les institucions lingüístiques que veritablement investiguen, preserven i fan una feina de promoció i dinamització de la cultura i la llengua» i ha assegurat que «el consens de les Illes és clar, estimem la nostra llengua i la nostra cultura».

Per això, Muñoz ha fet també «una crida a la mobilització i a la participació massiva en la Diada per la Llengua convocada per l'Obra Cultural Balear per a aquest diumenge, 5 de maig, a la plaça Major de Palma, on arribarà la flama del Correllengua». «Cridem juntes «Sí a la llengua» i diguem-li al Rei, a Prohens i a VOX que la nostra llengua i la nostra cultura no es toquen», ha finalitzat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Més clar, aigua., fa 13 dies
Si no els donen, és que no n´hi ha.
Ells mateixos es destapen.
Valoració:3menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa 13 dies
@Idò rebenta!

😂😂😂😂😂
Qué hablas de reventar?.
Si me lo paso teta!
El día que desaparezca el Baleares sí que me entrará bajona.
Valoració:-3menosmas
Per Idò rebenta!, fa 13 dies
T´agrada patir, eh, Claro que si guapi?
Ets un masoquista? En fas cara per com et comportes llegint un diari en català que no pots aguantar!
Pateix, pateix, si tant t´agrada!
No m´explic com una persona per poc mollera que tengui faci el que fas tu!
Si rebentes, seràs feliç?
Valoració:5menosmas
Per Esperpèntic!, fa 13 dies
Que especifiquin amb documents reals, quan es va començar a emprar aquesta llengua i per qui.
De fa dos dies i per uns moixos eixelabrats que ni ells escriuen la mateixa paraula de la mateixa manera dues vegades.
Pobra gent condemanada a ser ignorant tota la vida. El rei no els sap donar una maneta? o forma part de la colla?
Valoració:4menosmas
Per Més clar, l´aigua!, fa 13 dies
Aquests informes, si és que n´hi ha, els han donat gent inculta, sense cap acreditació dels estudis fets.
El rei es fica on no sap, dient sempre estupideses. Però qui és qui diu estupideses? Idò això!
Valoració:5menosmas
Per Guillem, fa 14 dies
La petició de donar a conèixer els informes a favor de «s’Acadèmi de sa Llengo Baléà» i qui son els seus autors, es una petició impossible de complir per part de la monarquia espanyola. Sols la gent «terraplanista» de VOX, de FALANGE i altres entitats semblants, poden defensar tal nivell de curtor lingüística . Reconèixer públicament amb qui s'ha assessorat el monarca (el preparado), el situaria lluny del que sempre ha volgut aparentar ser, una institució exemplar, al servei de la Pàtria i de tots els espanyols.
Valoració:10menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa 15 dies
Podequé?.
Valoració:-6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente